(DOC) Numărul infracțiunilor comise în Moldova, în creștere! Fiecare al doilea omor și violență în familie, comise în stare de ebrietate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul infracțiunilor comise în Republica Moldova pe parcursul anului precedent, 2016, a crescut comparativ cu perioada anului 2015, cu 5,38%. Astfel, pe parcursul anului 2016 în țară au fost înregistrate 41.921 infracțiuni, ce constituie o majorare a numărului infracțiunilor înregistrate cu 2.139 infracțiuni. Datele statistice indică asupra majorării alarmante a infracțiunilor violente: omucideri, vătămări intenționate a integrității fizice, violențe în familie, cazurile de huliganism, violențelor în privința colaboratorilor poliției.

Datele sunt reflectate în raportul anual al Procuraturii Generale pentru 2016, prezentat Parlamentului care urmează a fi dezbătut în una dintre ședințele plenare ale Legislativului.

Potrivit raportului, ponderea semnificativă în creșterea infracționalității revine crimelor ușoare, numărul cărora s-a majorat cu 179 cazuri (1,73%), crimelor mai puțin grave cu 1.759 cazuri (8,24%), infracțiunile grave cu 212 cazuri (3,15%), excepțional de grave cu 1(0,52 %). În scădere se află infracțiunile deosebit de grave cu 11 (-0,91%).

Screenshot_43

Datele mai atestă că numărul infracțiunilor înregistrate în 2016 se află în creștere comparativ cu  perioada anului 2015 în municipiul Bălți și următoarele raioane: Briceni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Ocnița, Râșcani, Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Dubăsari, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni, Telenești, Ungheni, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Ștefan Vodă, Taraclia, Comrat, Ciadâr-Lunga.

În municipiul Chișinău, de asemenea, s-a înregistrat o creștere a nivelului stării criminalității în comparație cu anul 2015, fiind înregistrate cu 689 mai multe infracțiuni (4,87%), creșterea criminalității fiind atestată în majoritatea sectoarelor, exceptând sectoarele Buiucani și Râșcani.

Concomitent, s-a atestat diminuarea numărului infracțiunilor înregistrate în perioada de referință în raioanele: Edineț, Glodeni, Sângerei, Soroca, Șoldănești, Hâncești, Basarabeasca, Căușeni, Vulcănești și în municipiul Bender.

Screenshot_44 Screenshot_45

Puteți vedea raportul integral al Procuraturii Generale AICI:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...