Eugen Doga la 80 de primăveri: Creațiile maestrului vor răsuna într-un concert inedit la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un concert dedicat celor 80 de primăveri ale lui Eugen Doga va avea loc pe 7 mai la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din capitală.

În program vor răsuna creații celebre ale maestrului, interpretate de renumiți artiști precum Anastasia Lazariuc, Iurie Sadovnic, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Vitalie Advahov, Ana Maria Donose (România), Formația Akord, Tania Cerga, Vasile Iovu, Virginia Sîrcu cu participarea Orchestrei și Corului TNOB „Maria Bieșu”. Evenimentul va începe la ora 18.00.

Amintim că pe 16 mai, un concert extraordinar aniversar va avea loc la Botoșani. Eugen Doga va pune în scenă spectacolul „Dialogurile dragostei…” pe versurile poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Cu ocazia aniversării a 80 de ani de la nașterea maestrului, anul 2017 este declarat în Republica Moldova – „Anul Eugen Doga”, de aceea o serie de mai multe evenimente culturale îi vor fi dedicate în acest an compozitorului.

Eugen Doga s-a născut în 1937 în satul Mocra, raionul Râbniţa, iar numele său este inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. Melodia care l-a consacrat este valsul din filmul „Gingaşa şi tandra mea fiară”, regizat de Emil Loteanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...