Datoriile Marii Britanii faţă de UE ar putea ajunge până la 100 de miliarde de euro, după Brexit: „Nu vom plăti”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Obligaţiile financiare ale Marii Britanii faţă de Uniunea Europeană după Brexit ar putea ajunge până la 100 de miliarde de euro, în urma noilor cereri ale statelor membre, potrivit site-ului ziarului The Independent.

În urma ultimelor cereri ale statelor membre ale UE, negociatorii UE au revizuit calculele iniţiale, crescând obligaţiile restante ale Marii Britanii. Acestea includ plăţi ale subvenţiilor agricole şi taxe administrative ale UE.

Potrivit estimărilor anterioare ale experţilor europeni, Marea Britanie ar fi avut de onorat obligaţii în valoare de 60 de miliarde de euro care decurg din apartenenţa la Uniunea Europeană. Revizuirea estimărilor demonstrează poziţia mai dură adoptată de cele 27 de state membre ale UE faţă de cererile Marii Britanii.

În prezent, factura totală pentru Brexit nu a fost încă stabilită, aceasta fiind calculată până acum folosind estimări privind data ieşirii oficiale a Marii Britanii din UE, stabilită în prezent pentru 29 martie 2019, cu excepţia cazului în care liderii convin asupra unei prelungiri.

Marea Britanie nu va plăti obligaţii financiare în valoare de 100 de miliarde de euro pentru a ieşi din Uniunea Europeană, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, informează Reuters.

David Davis a făcut această declaraţie după ce publicaţia Financial Times a dezvăluit în cadrul unui articol suma pe care Blocul comunitar ar putea-o solicita Marii Britanii pentru Brexit. Potrivit Financial Times, care cita o proprie analiză a noilor cereri solicitate de Franţa şi Germania, suma pe care UE ar putea-o solicita statului britanic ar putea ajunge până la 100 de miliarde de euro.

„Nu vom plăti 100 de miliarde de euro. Ceea ce trebui să facem este să discutăm în detaliu care ne sunt drepturile şi obligaţiile”, a declarat Davis pentru un canal britanic de televiziune.

Acesta a adăugat de asemenea că Guvernul britanic nu a primit până acum din partea UE nicio estimare a obligaţiilor financiare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...