Câștigă o bursă la Berlin, pentru a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german

Brandenburg-Gate-West-Berlin
Foto: Berlin

Bundestagul German invită și în anul 2018, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, interesați de politică și cu cunoștințe bune de limbă germană, la Berlin, pentru a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german. Participanților la program li se oferă astfel posibilitatea de a cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum și de a acumula experiența practică privind activitatea parlamentară.

Anual la acest program participă aproximativ 120 persoane din întreaga lume. Începând cu anul 2008 deja 28 de tineri din Moldova, au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag, doi dintre aceștia aflându-se chiar acum în Bundestag. Scopul programului este de a aprofunda relațiile dintre Germania și Republica Moldova.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2018, participanții beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită și asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1988 și să posede cunoștințe foarte bune în limba germană. Informații detaliate despre programul de burse, condițiile de eligibilitate, procedura de aplicare și cea de selecție pot fi preluate de AICI. Dosarul complet urmează a fi expediat până la 30 iunie 2017 prin e-mail la [email protected] într-un fișier PDF.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente