Poliţist de la „Fulger”, medaliat cu bronz la Campionatul European pe Grappling din Serbia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Căpitanul de poliție Ion Cojocaru din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a obținut bronzul la Campionatul European pe Grappling, care s-a desfășurat în localitatea Novîi Sad, Republica Serbia.

Concursul s-a desfășurat în perioada 28-30 aprilie curent, unde au participat circa 20 de țări (Republica Moldova, România, Franţa, Germania, Spania, Polonia, Suedia, Federaţia Rusă, Azerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan și altele).

După mai multe lupte în ring, poliţistul de la “Fulger” s-a clasat pe locul trei, obţinând medalia de bronz.

Medalia de aur a fost câştigată tot de un reprezentant al echipei moldoveneşti, iar cea de argint i-a revenit unui participant din Ucraina.

La cei 34 de ani, polițistul are un palmares frumos, el participand și la alte campionate atât locale cât și internaționale în cadrul cărora a obtțnut numeroase medalii.

Grapplingul este o artă marţială ce conţine elemente din lupta liberă, lupta greco-romană, judo şi sambo, cu aplicarea unui spectru larg te tehnici şi metode cum sunt luxaţiile, aruncările şi strangulările, dar sunt excluse aplicarea loviturilor şi folosirea armei de foc.

La Brigada „Fulger” îşi fac serviciul mulţi maeştri ai sportului la judo, sambo, lupta corp la corp, foşti şi actuali campioni naţionali şi europeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...