Operațiune antiteroristă în Franța cu doar cinci zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci bărbați au fost reținuți și mai multe arme au fost confiscate în cadrul unei operațiuni antiteroriste desfășurată în mai multe regiuni din Franța, a anunțat marți procuratura din Paris, relatează site-ul The Associated Press. Operațiunea antiteroristă vine cu cinci zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, organizat în data de 7 mai, iar Emmanuel Macron (organizația civică În Mișcare!, social-liberală) și Marine Le Pen (partidul Frontul Național, extremă-dreapta) sunt cei doi candidați.

Suspecții au între 18 şi 24 de ani. Acțiunea polițiștilor francezi a vizat trei regiuni: lângă orașul Rouen din Normandia, în Villeneuve d’Ascq (lângă Lille, în nordul Franței) și în Roanne, oraș aflat în centrul Franței.

Nu au fost oferite detalii despre naționalitatea bărbaților reținuți sau despre cantitatea de armament confiscată.

În seara zilei de 20 aprilie, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, un bărbat a deschis focul pe Champs-Elysées asupra unor polițiști, omorându-l pe unul dintre ei. Agresorul, care a afirmat că aparține Statului Islamic (SI), a fost ucis.

Atacul a fost revendicat la scurt timp de SI, grupare aflată la originea majorității atentatelor comise în Franța din anul 2015 și care s-au soldat în total cu 239 de morți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...