icon

Promovarea egalității de gen, discutată de vicepremierul Gheorghe Brega și reprezentanta UN Women în Moldova

02-05-2017 16:14
513

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a avut astăzi o întrevedere cu Ulziisuren Jamsran, reprezentanta UN Women în țara noastră. Părțile au discutat despre posibilitățile de îmbunătățire a cooperării bilaterale, în contextul vizitei programate a directoarei executive a organizației internaționale, Phumzile Mlambo-Nqcuka, în Republica Moldova.

 

În debutul întrevederii, Gheorghe Brega a apreciat activitatea amplă desfășurată de UN Women în țara noastră și a accentuat importanța sprijinului tehnic oferit în scopul ajustării legislației din domeniu la angajamentele internaționale.

 

„Dezvoltarea și consolidarea solidarității familiale, bazată pe prietenie, afecțiune și susținere morală și materială a membrilor familiei, constituie un obiectiv de interes național, iar prevenirea și combaterea violenței în familie fac parte din politica integrată de ocrotire și susținere a familiei”, a subliniat viceprim-ministrul Gheorghe Brega.

 

La rândul său, Ulziisuren Jamsran a mulțumit autorităților pentru implicare activă în combaterea violenței în familie. Totodată, reprezentanta organizației a vorbit despre vizita planificată a Directoarei Executive UN Women și adjuncta secretarului general ONU – Phumzile Mlambo-Nqcuka, în Republica Moldova.

 

Obiectivul vizitei este intensificarea parteneriatul stabilit de UN Women cu Guvernul, Parlamentul, societatea civilă și, de asemenea, cu donatorii și comunitatea internațională, pentru a întări poziția oficiului de țară UN Women ca lider în soluții inovatoare pentru avansarea egalității de gen și abilitarea femeilor.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31