Trei tineri, condamnaţi la închisoare! Au încercat să pună în circulaţie 33 000 de dolari FALŞI

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 și 35 ani, au fost condamnați la închisoare pe termene de peste 5 ani, cu executare în penitenciar de tip închis, după ce au încercat să pună în circulaţie 33 000 de dolari falşi.

Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, i-a  recunoscut culpabili de săvârşirea tentativei de punere în circulație a banilor falși în proporții deosebit de mari.

În luna martie, anul 2016, numiții au fost reținuți în momentul când transmiteau unui agent sub acoperire euro falși contra unei sume mai mici în euro veridici.

Ofițerul sub acoperire a achiziționat o sumă de bani falși de la un membru al grupului. După care a mai fost achiziționată suma de 10 000 euro falși.  Acești bani fiind realizați la echivalentul de 30 %, față de banii veridici.

Bancnotele aveau nominalul de 50 și 200. Acestea nu puteau fi deosebite cu ochiul liber, fiind nevoie de utilaj special.

Anterior, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat că acesta a fost un caz nou. Bancnote falsificate, cu asemenea semne distincte, nu au mai fost descoperite.

Bancnotele nu au fost falsificate din bancnote cu un nominalmai mic și nici nu au fost fabricate cu tehnică de oficiu. Au fost confecționate la tipar.

Pe durata documentării cazului au fost scoși din circuit 33600 euro falși.

În instanța de judecată numiții au recunoscut vina în cele incriminate, solicitînd ca judecata să se facă pe baza probelor indicate în rechizitoriu administrate în faza de urmărire penală, astfel, beneficiind de reducerea limitelor pedepsei.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel, procurorul de caz o consideră echitabilă faptelor comise de inculpați.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.