Cinci tentative de contrabandă cu peste 2.800 pachete de țigări, prevenite la vama moldo-română

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci tentative de contrabandă cu peste 2.800 de pachete de țigări au fost prevenite de colaboratorii Serviciului Vamal au prevenit, în perioada 25 aprilie – 1 mai curent. Trei dintre tentativele de scoatere ilegală peste hotarele țării a produselor de tutungerie au avut loc la postul vamal Sculeni, iar alte două la – Costești și Leușeni. În total, au fost reținute în vederea confiscării 56.060 de țigarete, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit Serviciului Vamaml, primele trei tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera vamală au fost înregistrate la postul vamal Sculeni, unde vameșii, asistați de patrupezii Serviciului Vamal, au descoperit 26.100 (1.305 pachete) de țigarete de diverse mărci.

O altă tentativă prevenită cu ajutorul câinelui antitabac a fost consemnată la postul vamal Costești, unde au fost depistate 2.960 de țigarete (148 pachete) marca „Ritm”, nedeclarate organului vamal.

Celelalte 27.000 de țigarete (1.350 pachete) tăinuite de la controlul vamal au fost depistate de către vameșii de la Leușeni, în timpul scanării unui autocamion care se deplasa în România. Țigaretele erau disimulate în spațiul special amenajat al podelei semiremorcii autocamionului.

Produsele de tutungerie au fost reținute și transmise serviciilor speciale ale Vămii, în vederea întreprinderii măsurilor legale ce se impun și aplicării amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...