Activist civic, despre dosarul parcărilor cu plată: Suspendarea contractului e praf în ochi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activistul civic, Victor Chironda, susține că suspendarea contractului parcărilor cu plată de către edilul capitalei Dorin Chirtoacă este praf în ochi.

Potrivit activistului, edilul nu vrea să recunoască, nici în ceasul al 12-lea, faptul că, intenționat sau nu, Primăria e parte a unei scheme de estorcare a banilor de la cetățeni prin intermediul parcărilor cu plată.

„Acest om s-a înecat definitiv în mlaștina propriilor minciuni și a schemelor colegilor de partid. Însă măcar acum, când e prins cu ocaua mică, ar putea încerca să apere orașul de această schemă mizerabilă. Însă nu, el insistă să apere băieții șmecheri în loc să apere cetățenii”, a reacționat Chironda.

În opinia acestuia, contractul trebuie anulat, iar responsabil direct pentru asta e primarul Dorin Chirtoacă și șeful interimar al Direcției Juridice Valeriu Bogdan.

„Nu trebuie de așteptat nici ”cu ce se va termina” reținerile CNA, nici deciziile instanței. Inițiativa de reziliere trebuie să vină de la partenerul public al acestui PPP”, spune activistul.

Conform acestuia, la moment, Primăria are suficiente motive să anunțe anularea contractului, fie din cauza suspiciunilor de măsluire a tenderului, de către Comisia de selectare a operatorului, din cauza acuzațiilor CNA de înțelegeri tenebre dintre Gamrețchi și Pincevschi, din cauza depășirii atribuțiilor de serviciu de către viceprimarul Grozavu sau din cauza clauzelor din contract în defavoarea orașului.

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă anunță că a decis să suspende contractul cu firma ce urma să amenajeze locuri de parcare cu plată în Chișinău. Decizia primarului vine după ce săptămâna trecută mai mulți funcționari de la Primărie au fost reținuți de CNA și Procuratura Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...