Negocierile privind Brexit: UE urmărește să obțină un acord de „divorț” în favoarea sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șefa guvernului britanic Theresa May i-a avertizat marți pe alegătorii din Regatul Unit că Uniunea Europeană urmărește să obțină un acord de „divorț” care să fie în favoarea sa, după ce i s-a reproșat că subestimează complexitatea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, relatează Reuters.

„Negocierile care urmează vor fi dure. Vom sta la masa tratativelor cu 27 de state membre care sunt unite în hotărârea de a încheia un acord în favoarea lor. Avem nevoie și aici, în Marea Britanie, de aceeași coeziune pentru a ne asigura că obținem un acord care să fie favorabil și intereselor noastre naționale”, a scris Theresa May în cotidianul local Western Morning News.

„Avem nevoie mai mult ca oricând de un leadership puternic și stabil”, a subliniat May, al cărei Partid Conservator este de așteptat să-și crească majoritatea cu peste 100 de locuri la scrutinul anunțat pentru 8 iunie.

„Fiecare vot pentru mine și pentru echipa mea locală în cadrul acestor alegeri va fi un vot care va demonstra coeziunea necesară, care îmi va întări poziția în negocieri și care mă va ajuta să obțin cel mai bun acord posibil”, a mai scris Theresa May, avertizând totodată că „partidele de opoziție se aliniază pentru a-l susține pe liderul laburist) Jeremy Corbyn și a submina negocierile pentru Brexit, ceea ce este echivalentul unei rețete pentru ani de deviere și divizare, într-un moment crucial”.

Marea Britanie nu va avea aceleași drepturi ca o țară a Uniunii Europene după Brexit, deși „unii din Marea Britanie au încă iluzii” în acest sens, a atras atenția joia trecută cancelarul german Angela Merkel, într-un discurs în Camera Deputaților (Bundestag) la Berlin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...