Primăria a suspendat contractul cu firma care urma să amenajeze parcările cu plată

parcari

Contractul cu EME Parkleitsystem, firma care urma să amenajeze parcările cu plată în capitală a fost suspendat. Compania a fost informată printr-o scrisoare oficială despre acest lucru. Declarația a fost făcută de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă astăzi, 2 mai, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite IPN.

„Din momentul în care au fost făcute rețineri la Primăria municipiului Chișinău și, respectiv, la Direcția transport, am transmis o scrisoare oficială către compania respectivă, în care în detalii i-am informat despre faptul că a fost suspendat contractul. Astfel, în conformitate cu unul din punctele din contract care prevede așa situații, a fost oprită orice acțiune de implementare a acestuia”, a declarat Dorin Chirtoacă. Primarul a mai spus că va fi făcută o anchetă de serviciu.

Săptămâna trecută, șapte persoane au fost reținute de CNA şi procurorii anticorupție într-un dosar de corupție ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Printre persoanele vizate sunt viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi. Primul este în arest la domiciliu, iar celălalt – în Penitenciarul nr. 13.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente