Guvernul va avea miniştri noi. Pavel Filip: Numele urmează să fie coordonate cu coaliția de guvernare

Guvernul va avea miniştri noi, numele candidaţilor la conducerea Ministerului Agriculturii, Ministerului Apărării, MTIC vor fi anunţate în curând, după discuţiile cu membrii majorităţii parlamentare. Despre acest lucru a anunţat marţi, 2mai, premierul Pavel Filip.

Avem funcţii vacante la Ministerul Agriculturii, la MTIC şi la Ministerul Apărării. Deja reprezintă o problemă, deoarece atunci când vorbim de Armata Națională, deja la a doua aplicație din România nu participă, deoarece președintele țării nu le-a permis să meargă. Trebuie să depășim cât mai urgent această situație, am discutat cu colegii și curând vom găsi o soluție privind numirea noilor miniștri care să conducă calitativ aceste ministere”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, şeful Executivului a spus că nu va veni cu nume astăzi. “Urmează să fie coordonate cu colegii din Coaliția parlamentară, după care vom veni și cu informațiile respective”, a adăugat Pavel Filip.

Reamintim: Ministerul Apărării a rămas fără conducere după ce Anatol Șalaru a fost demis pe 27 decembrie 2016 de către şeful statului pe motiv că “a pledat pentru unirea Republicii Moldova cu România” şi că ” a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră”.

Ministerul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor a rămas fără şef după ce, pe 9 februarie, Vasile Botnari, a fost ales în calitate de președinte al Consiliului de administrare al SA “Moldovagaz”.

Ministerul Agriculturii a rămas fărăşef, după ce Eduard Grama a fost revocat din funcţia de ministru pe 20  martie după ce a fost reţinut într-un dosar de corupţie. El este bănuit că ar fi primit bani pentru a facilita înstrăinarea a mai multor hectare din teren aflate în posesia Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, din comuna Stăuceni.

Totodată, astăzi, procurorii au expediat Guvernului un demers prin care au cerut suspendarea din funcţie a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iure Chirinciuc. Solicitarea a fost depusă în contextul cercetării penale a demnitarului într-un dosar de corupţie.

Iurie Chirinciuc a fost reținut, 27 aprilie, într-un dosar de corupție. El este bănuit de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.