Mama și rudele judecătorului Oleg Melniciuc, deținători de apartamente la prețuri preferențiale în blocul magistraților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mama și câteva rude ale președintelui Judecătoriei sectorului Rîșcani din capitală, Oleg Melniciuc, s-au ales cu apartamente la prețuri preferențiale în blocul locativ de pe strada Hristo Botev 6, din Chișinău, care se construiește în prezent pentru magistrații instanței și copiii acestora. Însuși magistratul, care anunța inițial că, deși deține spații locative, ar mai vrea apartamente pentru a le oferi copiilor săi, nu și-a procurat acolo locuințe, ci doar un spațiu comercial de 82 de metri pătrați situat la parter.

„Am patru copii la întreținere și la moment mie îmi este mai convenabil să dau cumva în chirie acel spațiu și să câștig pentru întreținerea lor. Ei sunt mici, sunt minori. Când vor crește vom vedea care va fi situația, dar deocamdată am nevoie de bani ca să-i cresc”, ne-a explicat Oleg Melniciuc solicitat de Centrul de Investigații Jurnalistice.

Proprietară a unui apartament în blocul magistrațiolor a devenit și mama lui Oleg Melniciuc, care locuiește acum în satul Mândâc, raionul Drochia. Potrivit datelor din registrul cadastral, în iulie 2016 ea a dobândit un apartament de 80 de metri pătrați. De asemenea, alte trei rude ale președintelui Judecătoriei au acolo locuințe: Anna Bobeică, Andrei Melinciuc și Aurelia Melenciuc. Ultima deține un apartament cu două camere (73 de metri pătrați) și un spațiu comercial de trei ori mai mare decât cel procurat de Oleg Melniciuc – de 241 de metri pătrați, mai scrie Anticoruptie.md.

În același bloc, printr-o decizie separată și fără să fi solicitat, a primit apartament și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu. „Domnul Micu a fost ales de către colectivul Judecătoriei ca membru al grupului de lucru nu pentru că este președinte al CSM, ci pentru că este judecător al Judecătoriei sectorului Rîșcani. El nu a depus solicitare, a fost propunerea mea, pe care am coordonat-o cu el, l-am întrebat dacă dorește sau nu, pentru că eu știu care este situația, el are două fete”, a explicat Oleg Melniciuc pentru sursa citată. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...