Polițiștii au eliberat peste 200 de ordine de restricție în privința bărbaților care-și bat soțiile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De la intrarea în vigoare a noilor prevederi legale care permit eliberarea unor ordine de restricție pe loc în privința bărbaților care-și bat soțiile, angajații Poliției au eliberat peste 218 astfel de documente restrictive. Totodată, i-au înlăturat din familie pe bărbații agresivi.

Totodată, din 16 martie, de când a intrat în vigoare noua lege, în 29 de cazuri, Poliția a fost sesizată despre încălcareaacestor ordinelor de restricție de urgență. Pentru asta, agresorii au fost pedepsiți cu arest de până la 10 zile ori au plătit amenzi de până la 4500 lei.

Polițiștii spun să urmați câțiva pași în cazul în care ați devenit victima violenței în familie:

– apelaţi la inspectoratul (sectorul, postul) de poliţie local sau la numărul de telefon “902”;

– apelaţi la asistentul social comunitar, administraţia publică locală, medicul de familie sau la numărul de telefon „903”;

– depuneţi plângere la sediul poliției, sesizând despre cazurile de violenţă în familie;

– solicitați eliberarea ordinului de restricție de urgență;

– depuneţi cerere în instanţa de judecată cu solicitarea de a aplica măsuri de protecţie, ori cereți procurului, polițistului sau asistentului social să o facă.

– cereţi Centrului de reabilitare a victimelor violenţei în familie protecţie, asistenţă psihologică, pedagogică, socială şi juridică, îngrijire medicală membrilor familiei, care sunt sau care pot deveni victime.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...