„Din momentul în care au fost făcute reţineri la Primărie şi la Direcţia Transport, am transmis o scrisoare oficială către compania respectivă prin care am anunţat că a fost suspendat contractul, s-au oprit orice fel de continuări implementare”, a declarat Chirtoacă în cadrul şedinţei operative a Primăriei.

Precizăm că CNA a deschis un dosar penal în legătură cu acest contract, iar în consecinţă au fost arestaţi mai mulţi funcţionari. Este vorba despre viceprimarul Nistor Grozavu, şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţii a Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi. Totodată, a fost arestat şi un fost consilier municipal. Mai mult, în acest dosar a fost arestat şi milionarul Aleksandr Pincevski.

Potrivit datelor anchetei, cerinţele obligatorii însă au fost majorate nemotivat prin adăugarea ca exigenţă faţă de ofertanţi demonstrarea efectuării a minimum 6 000 000 de tranzacţii de parcare în ultimii 3 ani, precum şi dovada prestării serviciilor de parcare auto cu plată prin intermediul tehnologiilor de plată electronice în nu mai puţin de 5 oraşe in ultimii 2 ani. Deşi caietul de sarcini a fost cumpărat de 16 companii, doar două au depus ofertele pentru participare - nerezidentă EME PARKLEITSYSTEM GmbH şi rezidenta Sizif-L SRL, ultima fiind descalificată din motiv că nu ar fi prezentat toate actele.

Dosarul a fost deschis în legătură cu existenţa unor bănuieli rezonabile că viceprimarul ar fi semnat contractul fără  aprobarea acestuia de către Consiliul Municipal Chişinău.