La Primărie, morții învie. O persoană decedată ar fi semnat un act pentru desfășurarea unor audieri publice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proprietarul unui teren, care ar fi mort de mai bine de doi ani, ar fi semnat un act privind desfășurarea unor audieri publice privind construcția pe acel teren a unui hipermarket. Cel puțin asta susțin consilierii socialiști care au organizat o conferință de presă.

„Vedem cine este proprietarul, o persoană fizică. Vreau să anunț că la Procuratură este un dosar pe fals în acte, au fost trași la răspundere polițiști în acest caz. Ce este mai important: În 2015, această persoană fizică a fost omorâtă. Deci, un om mort de doi ani înaintează la Primărie un act prin care cere audieri publice. Cum este posibil? De jumătate de an, agenții economici nu pot primi documentele necesare de la Primărie, iar aici, un cadavru se trezește din morți și semnează. Iată crucea unde este îngropat omul, dar el s-a trezit și a semnat declarația privind organizarea unor audieri publice”, a declarat consilierul din partea PSRM, Alexandr Odințov.

Consilierul socialist a spus că a mers la Pretura sectorului Centru pentru a cere explicații, dar nu a găsit răspunsuri la întrebările sale. Odințov cere organelor de anchetă să investigheze cazul și să-l tragă la răspundere inclusiv pe primarul capitalei.

„Mă mir de ce până acum organele de drept nu au efectuat rețineri pentru că noi am anunțat despre asta. Înțelegem că până acum Mișa Fiodorovici ( Mihai Ghimpu – n.r.) a asigurat protecție și dacă intervenea ceva, fugea la Procuratura Anticorupție să ceară pentru nepotul său. Sperăm că organele de drept vor înceta să lucreze politic și vor începe să respecte legea. Atunci trupurile nu vor semna acte”, a menționat Odințov.

Reprezentanții Primăriei nu au comentat deocamdată acuzațiile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...