Dorin Chirtoacă suspendă contractul privind amenajarea parcărilor cu plată din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă anunță că a decis să suspende contractul cu firma ce urma să amenajeze locuri de parcare cu plată în Chișinău. Decizia primarului vine după ce săptămâna trecută mai mulți funcționari de la Primărie au fost reținuți de CNA și Procuratura Anticorupție.

Chirtoacă anunță că a expediat o scrisoare companiei care urma să amenajeze parcări, în care informează despre suspendarea contractului pe perioada desfășurării anchetei penale.

Potrivit primarului, dacă se vor demonstra ilegalități la desfășurarea licitațiilor sau alte aspecte infracționale, atunci contractul va fi reziliat. Totodată, acesta a solicitat o anchetă de serviciu asta după ce a constatat că în luna decembrie 2015, cu o zi înainte de semnarea contractului, au avut loc percheziții la Direcția Transport a primăriei.

Totodată, primarul general consideră că nu poate fi vorba ca municipalitatea să achite prejudicii firmei, dacă se demonstrează că reprezentanții acesteia au trucat licitațiile.

„În ceea ce privește aranjarea unor licitații, aici este extrem de grav. Aici doar ancheta trebuie să se pronunțe. De ce a trebuit să se aștepte un an și jumătate ca dlui Grozavu să-i fie pusă întrebarea de ce a semnat contractul. Întrebarea i se putea pune pe 4 decembrie 2015, după ce contractul a fost semnat”, a subliniat Chirtoacă.

Amintim că viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi, precum și alți funcționari din cadrul primăriei Chișinău au fost reținuți săptămâna trecută de oamenii legii. Grozavu a primit 30 de zile arest la domiciliu, pe motiv că, colaborează cu oamenii legii, în timp ce Gamrețchi s-a ales cu 30 de zile în penitenciar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...