Putin și Trump vor avea o convorbire telefonică în această după-amiază. Tema discuției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin și cel de la Casa Albă, Donald Trump, vor avea în această după-amiază o discuție telefonică, cel mai probabil despre războiul din Siria. Despre aceasta anunță presa de peste ocean cu referire la surse din administrația președintelui american. De altă parte, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a confirmat informația.

Convorbirea telefonică este prevăzută să aibă loc după-amiază, la ora 16:30 GMT.

De la preluarea președinției SUA, Donald Trump a discutat deja în două rânduri cu Vladimir Putin, precizează Agerpres.

În 28 ianuarie, cei doi oameni de stat au discutat, în cursul unui apel telefonic de felicitare din partea președintelui rus, despre lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), iar în timpul celui mai recent apel telefonic, la 3 aprilie, Trump l-a asigurat pe Putin de sprijinul SUA pentru Rusia, îndoliată de un atentat cu bombă care a avut loc la metroul din Sankt Petersburg și în care au murit 15 oameni.

Relațiile dintre SUA și Rusia sunt monitorizate cu atenție după ce serviciile de informații americane au susținut că hackeri dirijați de Kremlin au pătruns în rețeaua informatică a conducerii Partidului Democrat înainte de alegerile prezidențiale americane în urma cărora Trump a venit la putere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...