Donald Trump, anunţ şoc: Analizează posibilitatea fragmentării sistemului bancar din SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat luni după-amiază că analizează posibilitatea fragmentării băncilor mari din Statele Unite, în cadrul eforturilor post-criză de a separa creditele de consum de cele pentru investiţii, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

„Analizez chiar acum această posibilitate. Există oameni care vor să revenim la vechiul sistem, nu? Prin urmare, vom analiza acest lucru”, a declarat Donald Trump într-un interviu agenţiei Bloomberg din Biroul Oval de la Casa Albă, anunţă Mediafax.

În campania electorală, Donald Trump a cerut o versiune nouă a unei legi din anul 1933 care prevedea separarea activităţilor bancare de consum de cele pentru investiţii.

La rândul său, Partidul Republican a exprimat susţinere anul trecut pentru reinstituirea barierei legale, care a fost anulată în anul 1999 în cadrul unui set de măsuri de simplificare legislativă adoptate de Administraţia Bill Clinton.

Unii membri ai Congresului SUA susţin că eliminarea barierei între activităţile de creditare pentru consum şi cele pentru investiţii reprezintă unul dintre factorii care au contribuit la izbucnirea crizei financiare din 2008, un argument respins de companiile active pe Wall Street, districtul financiar al oraşului New York.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...