(VIDEO) Trei poliţişti francezi răniţi în urma protestelor violente din Paris: Protestatarii îi contestă pe ambii candidaţi din cursa pentru palatul Elysee

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile franceze au anunţat luni după-amiază că până la trei poliţisti au fost răniţi, inclusiv un ofiţer ce prezintă arsuri grave, în urma violenţelor care au izbucnit între forţele de ordine şi protestatarii mascaţi la un miting organizat de Ziua Muncii la Paris. Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-i contesta pe ambii candidaţi din cursa pentru palatul Elysee, în vreme ce alte mitinguri paşnice se desfăşoară în acelaşi timp în Paris, relatează The Telegraph şi Reuters.

Sute de tineri mascaţi au aruncat cu bombe incendiare spre forţele de securitate, care au răspuns în schimb cu gaze lacrimogene în timpul unui miting în mare parte paşnic din zona centrală a Parisului.

De asemenea, patru tineri au fost arestaţi pentru ”deţinere de arme interzise”.

„Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist, scrie news.ro.

De asemenea, reprezentanţii sindicatului poliţiştilor au condamnat faptul că protestatarii au ieşit în stradă pentru a distruge lucruri, nu pentru a demonstra paşnic.

Imaginile video i-au suprins pe poliţişti în timp ce înconjurau aproximativ 150 de protestatari violenţi, care au încercat să pertube o demonstraţie paşnică din piaţa Bastillia.

Însă, unii protestatari au continuat să arunce cu bombe incendiare, care au explodat în flăcări pe străzile din Paris.

Parizienii au auzit explozii puternice provocate de artificii în zona centrală a metropolei, iar mai multe magazine au fost vandalizate de protestatarii violenţi.

Aceştia din urmă au distrus inclusiv o staţie de autobuz din Paris.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...