(SONDAJ) Federația Rusă și România, „cei mai buni prieteni” ai Republicii Moldova; SUA, la coada clasamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai bun prieten al Republicii Moldova este Federația Rusă. De partea cealaltă, moldovenii spun că, la moment, Republica Moldova se află în relații proaste cu SUA și Ucraina, potrivit Barometrului Opiniei Publice prezentat recent de Institutul de Politici Publice.

Datele sondajului arată că, 70% din cei chestionați sunt de părere că Republica Moldova este în relații bune cu Federația Rusă. În același timp, 24% din cei chestionați apreciază că relațiile cu statul rus sunt, la moment, rele.

Relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană sunt privite pozitiv de către 69% din respondenți. Tot 69% dintre moldoveni spun că țara noastră are în prezent relații bune cu România. În același timp, 64% din moldoveni spun că suntem în relații bune cu Ucraina și 61% cu SUA.

În viziunea moldovenilor, la moment Republica Moldova este în relații proaste cu Federația Rusă, România și SUA – 24%. Cele mai proaste relații le avem cu Ucraina – 26%, în timp ce cu Uniunea Europeană acest coeficient este cel mai mic -21%.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2017, pe un eșantion de 1.100 de respondenți în circa 80 de localități ale republicii.

SWNS_LOCKED_CAR_06


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...