Călătoria în timp ar putea fi reală. „Oamenii consideră că teleportarea în timp este un lucru ştiinţifico-fantastic”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din momentul în care HG Wells a făcut populară ideea în 1885, călătoria în timp a rămas doar o temă a filmelor SF. În realitate, procesul ar putea fi fezabil.

Un fizician a creat un nou model ce dezvăluie că, din punct de vedere matematic, călătoria în timp este posibilă, notează descopera.ro.

„Oamenii consideră că teleportarea în timp este un lucru ştiinţifico-fantastic,” a declarat Ben Tippett, matematician din cadrul Universităţii Britanice din Columbia. În cadrul unui studiu recent, Tippett susţine că spaţiul nu ar trebui divizat în trei dimensiuni.

Bazându-se pe teoria relativităţii a lui Einstein, cercetătorii susţin că o buclă a spaţiului-timp ar putea dovedi curbura orbitei planetelor. Dacă spaţiul-timp nu ar fi curbat, planetele şi stele s-ar mişca într-o direcţie liniară, afirmă cercetătorul. Aşadar, în apropierea unei stele masive, geometria spaţiului-timp devine curbată, provocând schimbarea traiectoriei planetelor apropiate de stea să urmeze o direcţie curbată.

,,Există dovezi ce susţin că apropierea de o gaură neagră provoacă încetinirea timpului. Modelul ei de maşinărie a timpului utilizează bucla spaţiu-timp, formându-se un cerc care ne-ar putea duce înapoi în timp,” declară Tippett.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...