7 cursuri gratuite de știință. Află cum poți începe o carieră pe internet

anton jankovoy
Foto: Anton Jankovoy

O carieră în domeniul științelor planetare pare extrem de costisitoare și inaccesibilă pentru mulți. Dacă însă vrei să o urmezi și ești curios să afli mai multe, dar niciodată nu ai avut timp sau mijloacele necesare pentru a explora această latură, acum ai posibilitatea să treci un curs gratuit online la cele mai populare universități din lume. Tot de ce ai nevoie este o conexiune la internet și sete de cunoaștere.

EdX este un site non-profit care oferă cursuri de educație gratuită pe o mulțime de subiecte, preluate de la 110 universități și instituții de top din lume și predate de cercetători și experți în domeniu. Pe site, poți selecta domeniile care te interesează, începând cu științele pământului, astrofizică și până la comunicarea științifică. Cu doar câteva clickuri, poți începe chiar astăzi!

# Astrofizica: Universul violent 

Când vine vorba de forțe inimaginabil de puternice și de explozii astronomice, astrofizica este domeniul care le explică pe toate. Acest curs de la Universitatea Națională Australiană oferă o viziune intermediară asupra unora dintre cele mai mortale forțe și obiecte din universul cunoscut, de la stele neutronice și pitici albi până la supernave.

Alexey Suloev
Alexey Suloev

# Antarctica: De la geologie la istorie umană

Universitatea Victoria din Wellington îți oferă șansa să explorezi continentul cel mai rece, cel mai uscat și mai viu de pe Pământ: Antarctica. Acest curs oferă lecții despre 500 de milioane de ani de istorie geologică din Antarctica, precum și o perspectivă asupra celor 250 de ani de explorare științifică și umană a acestui pământ misterios. Totodată, pe site poți face zeci de excursii virtuale și cursuri video direct de la Ross Island și Valea Dry McMurdo din Antarctica.

# Schimbările climatice: Știința

Schimbările climatice sunt, fără îndoială, una dintre cele mai mari și controversate probleme, așa că nu a fost niciodată mai important să cunoaștem ce se află în spatele acestora. Instructorii de la Universitatea din British Columbia îți vor oferi abilitățile de a înțelege și evalua cele mai recente studii privind schimbările climatice și îți vor da acces la expertize cheie din acest domeniu.

# Planeta Pământ: De la centru la spațiul cosmic

Acest curs introductiv îți oferă toate informațiile pe care trebuie să le știi despre modurile în care oamenii de știință folosesc instrumente de observare a Pământului, indiferent dacă sunt din spațiu sau pe pământ. Cu ajutorul instructorilor de la Universitatea Tehnologică Chalmers, vei afla tot ce trebuie să știi pentru a utiliza, înțelege și aplica date valoroase de observare despre planeta noastră.

NASA
NASA

# Cele mai mari mistere ale Universului

Nu există un mister mai mare decât universul. Nu știm cu adevărat nimic din ce se întâmplă acolo. Prin acest curs australian al Universității Naționale vei afla răspunsuri la multe dintre marile întrebări ale astrofizicii moderne și vei înțelege de ce suntem atât de aproape, dar și foarte departe, de a primi un răspuns.

# Pune la îndoială tot: gândire științifică în viața reală

Știința este pur și simplu o modalitate de a privi lumea. Ea nu se oprește doar la explorarea științifică, ci la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Acest curs de la Universitatea din Queensland te învață cum știința te poate ajuta să gândești critic și să apreciezi lumea din jurul tău. Este, de asemenea, pregătirea perfectă dacă ești un elev la liceu care vrea să afle mai multe despre matematică și știință.

pune la îndoială tot shutterstock

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente