Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În urma incendiilor toxice pe…

În urma incendiilor toxice pe care le-a lichidat, pompierul Radu Tudorean a fost diagnosticat cu cancer al laringelui. Are nevoie de 17 mii de dolari pentru a putea fi salvat

Radu Tudorean are 28 de ani și, până nu demult, era salvator-pompier în cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI. Timp de opt ani, aproape zilnic, a protejat și a salvat copii mici din flăcări, parinți și tineri răniți descarcerați din fiarele autoturismelor, a participat la stingerea și prevenirea a nenumărate incendii. Astfel, în urma multor incendii toxice, sănătatea lui a avut de suferit și, după tratamente fără succes, într-un final a fost diagnosticat cu cancer al laringelui de gradul III . Pentru a fi salvat, Radu are nevoie de tratamente costisitoare în Turcia.

Salvatorul Radu Tudorean nu va mai putea salva alte vieți. Ba mai mult, el nici nu va mai putea vorbi, iar în prezent nu mai poate respira normal pe nas sau gură pentru că i-au fost înlăturate în întregime laringele de pe ambele părți ale gâtului.  Drept urmare, i s-a instalat un tub cu ajutorul căruia va putea respira însă coardele vocale au fost scoase, a pierdut vocea și mirosul în totalitate.

Radu Tudorean

A urmat cursuri de radioterapie apoi a fost operat însă situația s-a agravat și a mai suferit o intervenție chirurgicală, după care a suferit mai multe complicații.

După multe investigaţii şi consultări cu medicii specialişti, el a fost îndreptat pentru a face tratamentul și diagnosticările necesare în Istanbul, Turcia, însă acestea sunt foarte costisitoare.

Se recomandă: pachetul Pet CT, investigarea medicului chirurg, investigarea medicului ORL, radioterapia. Pentru acestea este nevoie de 2 000 $. După investigație va fi stabilită metoda de tratament sau terapie și se va afla suma totală necesară, care poate ajunge și la 15 000 $.

Radu Tudorean este tatăl unui copil de 2 anișori, care, din nefericire, nu-i va mai putea auzi vocea. În R. Moldova, Radu nu mai are şanse să fie tratat, de aceea are nevoie de ajutor financiar pentru a merge în Turcia. Toți doritorii de a dona o pot face online sau prin sms pe platforma guvern24.md sau contactând-o pe Elena Tudorean, soția lui Radu, la numărul de telefon +373 78 587 819.