Actualitate

A fost aleasă noua conducere a Partidului Democrat

Această victorie îl propulsează din nou pe Renzi pe scena politică din Italia, la doar cinci luni după demisia sa de la şefia Guvernului, transmite postul BBC News, citat de news.ro.

„Este o responsabilitate extraordinară. Transmit mulţumiri din inimă acestei comunităţi de femei şi bărbaţi care cred în Italia.

Înainte, împreună“, a scris Renzi pe Instagram după anunţarea rezultatelor. Aproximativ 2 milioane de persoane au votat pentru alegerile interne ale Partidului Democrat, care a fost puternic slăbit în ultimele luni, mai ales după retragerea aripii de stânga condusă de Pier Luigi Bersani.

Andrea Orlando a obţinut 19% din voturi, iar Michele Emiliano 9%. Misiunea lui Renzi este să pregătească această formaţiune politică de centru-stânga pentru următoarele alegeri parlamentare din Italia, care sunt programate să aibă loc pe 28 mai 2018. Ultimele sondaje creditează Partidul Democrat pe poziţia a doua, după populiştii din cadrul Mişcării Cinci Stele (M5S). Î

n vârstă de 42 de ani, Matteo Renzi era văzut drept o stea a politicii italiene, dar şi-a dat demisia din funcţia de premier şi s-a retras de la conducerea democraţilor după ce a suferit o înfrângere grea în referendumul constituţional din decembrie 2016.

În ciuda acestui pas înapoi, fostul primar al Florenţei a refuzat să se retragă din viaţa publică şi de pe scena politică din Italia. „Nu este a doua repriză a aceluiaşi meci, este un nou meci. O poveste cu totul nouă începe“, a declarat Matteo Renzi într-un discurs al victoriei.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *