Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Naţional din Franţa şi unul dintre cei mai controversaţi politicieni din Europa, a reuşit să intre în turul II al alegerilor prezidenţiale. Le Pen reprezintă latura naţionalistă şi anti-europeană din Franţa şi-l are drept contracandidat pe Emmanuel Macron, politician de centru.

Printre altele, Marine Le Pen militează pentru închidere porţilor pentru emigranţi şi îndepărtarea de Uniunea Europeană. Valori cu care Zidane - care se trage dintr-o familie de algerieni - spune că nu este de acord. Antrenorul lui Real Madrid atrage atenţia că o asemenea politică promovată de Marine Le Pen trebuie evitată: ”E aceeaşi situaţie din 2002, sunt departe de aceste idei, cele ale Frontului Naţional, trebuie să le evităm cât de mult putem”, a declarat Zidane, potrivit Reuters.

Potrivit sondajelor, Emmanuel Macron este favorit pentru preşedinţia Franţei, cu aproximativ 60% din voturi. Zinedine Zidane este votat frecvent printre personalităţile cu cea mai mare influenţă printre francezi.