Dosarul primarului de Taraclia, suspendat din funcție pentru că a tăiat niște copaci, a ajuns la final; Curtea de Apel Comrat l-a declarat nevinovat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea de Apel Comrat l-a achitat pe primarul de Taraclia, Serghei Filipov. Potrivit agenției Omega, sentința în privința primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov a fost anulată, iar urmărirea penală declarată ilegală.

Decizia a fost luată vineri, de Curtea de Apel Comrat, care a menținut în vigoare sentința de achitare emisă de judecătoria din Taraclia în privința lui Serghei Filipov.

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, suspendat din funcție în luna aprilie 2016 și amendat pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș, spune că totul i se trage de la faptul că a refuzat de mai multe ori să se alăture Partidului Democrat.

Citește și: (VIDEO) Primarul de Taraclia povestește cum a fost abordat de Constantin Botnari: Dacă aderam la PD se rezolvau problemele

El a povestit cum cu puțin timp înaintea alegerilor locale, secretarul general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, i-a propus să adere la Partidul Democrat. Botnari i-a propus în schimb finanțare de la centru pentru „dezvoltarea regiunii”, PD urmând să-și mărească autoritatea prin atragerea acestuia în partid.

„Vrem să creem astfel de condiții ca și dumneavoastră să puteți să lucrați, dar și noi să controlăm procesul politic din regiune”, i-ar fi spus Botnari primarului Filipov.

Potrivit acestuia, democrații ar fi supărați și pentru faptul că pe când era deputat, Filipov a refuzat să-l voteze pe Marian Lupu la funcția de președinte.

Judecătoria Taraclia l-a achitat de primar. Însă, apoi, cauza a fost transmisă Curții de Apel Cahul, care a sancționat primarul cu 8 mii de lei, cu obligația de a achita daunele în valoare de 164 de mii de lei. În plus, i s-a interzis să ocupe funcții de conducere timp de doi ani.

Citește și: Tapiola, despre cazul primarului de Taraclia: Nu e nevoie de prea multă imaginație pentru a-ți pune întrebări

Cu toate acestea, Curtea Supremă de justiție a anulat sentința Curții de Apel Cahul și a trimis cauza Curții de Apel Comrat.

Cazul a fost calificat ca fiind unul politic de reprezentanțele UE și SUA în Republica Moldova.

Șeful Delegației UE în Moldova Pirkka Tapiola declara atunci că, cazul primarului de Taraclia a fost „atât de clar și evident” încât i-a determinat pe mai mulți diplomați să aibă „reacții imediate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...