„Lupii Nopții”, prietenii lui Putin, interzişi în Polonia: Sunt suspectați de acțiuni extremiste

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Motocicliștii ruși, numiți „Lupii Nopții” nu au fost lăsați să treacă granița cu Polonia, ei find suspectați de acțiuni extremiste. Motocicliștii participau la un marș internațional, în ajun de 9 Mai – Ziua Victoriei asupra fascismului. Ceilalți participanți nu au avut interdicții.

Motocicliștii ruși „Lupii Nopții” nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Poloniei din cauza unor suspiciuni că ar face parte dintr-o organizație extremistă, a anunțat liderul „lupilor”, Evgheni Strogov. Potrivit lui, „grupul de motocicliști nu a fost lăsat să intre în Polonia, în timp ce reprezentanții altor țări, inclusiv Belarus, nu au avut interdicții”.

Motocicliștii au ajuns în Polonia prin punctul de trecere „Brest”. Liderul grupului, Alexadr Zaldostanov, numit și „Chirurgul”, a anunțat că 9 motocicliști au trecut granița, majoritatea având numere de înmatriculare europene: din Polonia, Germania, Slovacia și o motocicletă care avea numere rusești, notează unian.net.

Anterior, doi ani la rând, grănicerii polonezi nu au lăsat „Lupii Nopții” să treacă granița dar unii aveau noroc și reușeau să ajungă în Berlin, prin alte puncte de trecere.

Lupii Nocturni au sprijinit puternic separatiștii pro-ruși din Ucraina, iar președintele Vladimir Putin i-a însoțit pe motocicletă într-o paradă motorizată din 2011.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...