"În pofida tuturor eforturilor, conţinutul care susţine în mod eronat că Turcia sprijină organizaţiile teroriste nu a fost eliminat", a declarat autoritatea menţionată într-o postare pe Twitter, adăugând că în contextul în care o blocare selectivă a conţinutului este imposibilă, accesarea întregii platforme a fost blocată.

Internauţii au constatat cu surprindere sâmbătă că nu mai puteau accesa site-ul Wikipedia, faimos pentru intrările sale de tip enciclopedic pe o multitudine de subiecte.

Într-un mesaj primit de unii utilizatori se preciza că blocarea este o "măsura administrativă", deşi nu există niciun ordin judecătoresc şi nu a fost invocat niciun motiv în acest sens. Potrivit DPA, interdicţia pare să afecteze intrările în orice limbă.

TurkeyBlocks, un grup de monitorizare care urmăreşte accesul la site-uri în Turcia, a confirmat că măsura a intrat în vigoare sâmbătă în jurul orei locale 8 dimineaţa (05.00 GMT).

Turcia blochează zeci de mii de site-uri, în trecut autorităţile din această ţară restricţionând accesul la platforme precum YouTube şi Twitter.