(LISTĂ) Țările cetățenii cărora au nevoie de viză pentru a intra în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Timp de trei ani Republica Moldova are regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, cetățenii moldoveni putând să călătorească în țările UE doar cu pașaportul biometric. În același timp, în state precum SUA sau Canada, moldovenii pot merge doar primind o viză de la ambasadă. De altă parte, atât cetățenii din țările UE, cât și cei americani sau canadieni pot vizita Moldova doar cu pașaportul, fără necesitatea de viză. V-ați întrebat însă cetățenii căror țări au nevoie de viză de călătorie pentru a intra în Moldova?

Recent, Parlamentul a adoptat, iar președintele Igor Dodon a promulgat, unele modificări și completări la Legea privind regimul străinilor în Republica Moldova. Astfel, legea prevede și o listă a străinilor care au „obligația deținerii unei vize de tranzit aeroportuar la trecerea prin zona de tranzit internațional a unui aeroport situat pe teritoriul Republicii Moldova”. Este vorba de circa 60 de state, în mare parte de pe continentul african, dar și țări din Asia sau orientul mijlociu.

Modificările și completările legii, precum și anexa cu „lista străinilor care au obligația deținerii unei vize de tranzit aeroportuar la trecerea prin zona de tranzit internațional a unui aeroport situat pe teritoriul Republicii Moldova” au fost publicate în ultima ediție a „Monitorului Oficial”.

Screenshot_23


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...