(foto) Locuri de vizitat în această vară: 7 orașe cu farmec pe care să le descoperi

san
Foto: TravelEuropa.ro

Cei mai mulți turiști se înghesuie să vadă capitalele europene sau orașele mari și aglomerate de pe continent, în timp ce există locuri și mai deosebite. Iată șapte orașe cu farmec de vizitat în această vară, mai ales dacă ai văzut clasicele destinații ca Paris, Londra sau Barcelona, potrivit wall-street.ro.

#1. Porto, Portugalia

wikipedia.org/wiki/Porto
wikipedia.org/wiki/Porto

Când vine vorba de un city break în Portugalia, Lisabona este întotdeauna prima sau singura alegere a turiștilor, uitând că pot da o fuga și în Porto sau pot merge direct în orașul pe care îl asociem cu binecunoscutul vin. Porto se află în nordul Portugaliei, la 2-3 ore cu trenul sau autobuzul sau la 50 de minute cu avionul de Lisabona. Indiferent de mijlocul de transport, prețurile pentru o călătorie dus-întors sunt similare.

Ce vezi în Porto: Catedrala Se, Centrul istoric Ribiera, Placa da Liberdade, malul raului Douro si Gara Sao Bento – o adevarată opera de arta.

#2. Rotterdam, Olanda

wallpaperstock.net
wallpaperstock.net

Amsterdam câștigă de fiecare data când un turist se gândește să meargă în Olanda, deși Rotterdam are de asemenea multe de oferit într-un city break. În Rotterdam ajungi cel mai ușor cu trenul din Bruxelles, fiind mai aproape de Belgia decât capitala Amsterdam. Rotterdam este unul dintre cele mai mari orașe-port din Europa și un oraș modern născut într-un sat pescăresc.

Ce ai de văzut în Rotterdam: Casa Alba (primul zgârie-nori de pe continent), Podul Erasmus – căruia localnicii îi spun „Lebada”, cartierul Delfshaven, Muzeul Maritim și casele cubice – o invenție arhitecturala care atrage toate privirile.

#3. Bordeaux, Franța

http://tourex.ro
tourex.ro

Când spunem Franța ne gândim automat la Paris, însă în Hexagon sunt și alte orașe deosebite pe care merită să le descoperim. Unul dintre ele este Bordeaux, un oraș cu bun gust și la propriu, și la figurat: așa că aici descoperiți aroma vinului, șarmul locului și vibrația unei destinații încântătoare.

Primul loc pe care să-l vizitați în Bordeaux este La Cite de Vin, un parc tematic și un muzeu dedicate vinului, unde un tur complet costa 20 euro/persoana, preț care include o degustare de vin pe terasa complexului. Apoi descoperiți Oglinda de apa, Catedrala Sainte Andre, esplanada Quinconces, Podul de Piatra, Gradina Botanica.

#4. San Sebastian, Spania

TravelEuropa.ro
TravelEuropa.ro

Poate puțin mai cunoscut, San Sebastian, o stațiune balneară aflată în nordul Spaniei, are peisaje cu care încântă orice turist. În ultimii ani, orașul a crescut simțitor și a devenit o destinație tot mai ceruta de străini și unul dintre locurile populare din Europa pentru plimbări pe apa.

#5. Catania, Italia

Travella.ro
Travella.ro

Ciao, Italia! V-ați imagina o vacanță fără un oraș italian? Este imposibil, doar vorbim despre cea mai buna destinație pentru dolce far niente (n.r.pur si simplu, sa nu faci nimic și să te bucuri de momentul de leneveală). Va recomandăm Catania fie pentru un city break, fie pentru un sejur pe insula Sicilia, unde temperaturile vă permit să faceți plaja în aprilie. In Sicilia vă bucurați de apa turcoaz, de portocale, puteți face o plimbare pe vulcanul Etna, va puteți pierde pe străzile din Catania și, bineînțeles, veți descoperi ce înseamna dolce far niente.

#6. Cracovia, Polonia

www.nstravel.ro
www.nstravel.ro

Prețurile mici la cazare, transport intern și mâncare fac din Cracovia (al doilea oraș ca mărime din Polonia) o alegere buna pentru turiștii care țin la bani și preferă să călătorească des în timpul anului, fapt pentru care nu este de mirare că se afla printre cele mai apreciate orașe. In plus, Cracovia este în sine o destinație istorică, ceea ce o face o destinație ideala pentru cei interesați de trecut și perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

#7. Dubrovnik, Croația

azamaraclubcruises.com
azamaraclubcruises.com

Orașul Dubrovnik din Croația este una dintre destinațiile pe care oricine trebuie să le vadă în timpul vieții și nu doar datorită faptului că este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa. Zidurile cetății din Dubrovnik au fost decor pentru scene din Urzeala Tronurilor, dovada că exista locuri în lume care sunt spectaculoase în starea în care se află. De altfel, Dubrovnik în sine este o bijuterie pe malul mării Adriatice, așa că trebuie să ajungi aici ca să te convingi de frumusețea locului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente