(SONDAJ) 7 din 10 moldoveni cred că Moldova e pe calea unui regim totalitar condus de un singur om. Doar unul din 20 nu este de acord cu asta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova nu este guvernată de voința poporului, iar în ultima perioadă se manifestă tendința de instaurare a unui regim totalitar în care puterea de decizie este în mâinile unei singure persoane. Cu aceste afirmații sunt de acord 70% dintre cetățenii moldoveni, potrivit Barometrului Opiniei Publice prezentat recent de Institutul de Politici Publice.

Astfel, la întrebarea „Cum credeți dvs., Republica Moldova este guvernată de voința poporului?”, doar 27% dintre respondenți au spus „da”, în timp ce 69% au spus „nu,” în timp ce 5% nu au știut cum să răspundă sau au refuzat să ofere un răspuns. Întrebați dacă cred că în Republica Moldova alegerile sunt libere și corecte, 37% au spus „da”, 56% – „nu”, iar 7% – nu au răspuns la întrebare.

Întrebați în ce măsură sunt de acord cu afirmația că „În ultima perioadă în Republica Moldova se manifestă tot mai puternic tendința de instaurare a unui regim totalitar în care puterea de decizie este în mâinile unei singure persoane”, șapte din zece moldoveni au fost de acord, în timp ce doar doi din zece nu au fost de acord.

Potrivit răspunsurilor, au fost „total de acord” cu afirmația că în Moldova se manifestă tot mai puternic tendința de instaurare a unui regim totalitar 38% din respondenți, iar 32% au fost „oarecum de acord”. De cealaltă parte, 13% au fost în „oarecum dezacord” cu afirmația, doar 5% – „total dezacord”, iar 11% dintre respondenți au întâmpinat dificultăți în a oferi un răspuns.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie 2017, pe un eșantion de 1.100 de respondenți în circa 80 de localități ale republicii.

Screenshot_19 Screenshot_20


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...