(VIDEO) Klaus Iohannis a intrat în gura presei după ce, la Summitul UE, a mutat un pic drapelul Marii Britanii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele României, Klaus Iohannis a mutat, sâmbătă, la summitul UE de la Bruxelles, drapelul Marii Britanii cu câțiva centimetri mai încolo, în timpul unor declarații de presă. Gestul șefului de stat român a provocat un val de indignare printre internauții britanici, care au catalogat acțiunea drept una „meschină”, relatează Sunday Express.

Președintele Klaus Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puțin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declarații de presă la Bruxelles. Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanțele care l-au determinat pe președintele român să mute drapelul britanic. În video, însă, se vede cum președintele român se apropie de jurnaliști, mută câțiva centimetri steagul britanic, îi întreabă pe reporter dacă acum „merge”, și apoi continuă să răspundă la întrebări.

Internauţii britanici au calificat acțiunea drept „meschină”, în vreme ce alții au glumit că videoclipul este un rezumat perfect a ceea ce înseamnă Brexitul, relatează News.ro.

„Președintele român care a mutat drapelul britanic la o conferință de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

În comentarii, internauții britanici au glumit că premierul Theresa May ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferință europeană, dar doar dacă își dă seama cum arată. Alții au comentat că o asemenea acțiune meschină și arogantă din partea președintelui român demonstrează de ce britanicii au votat pentru Brexit.

Un internaut britanic a glumit că președintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alții au lăsat comentarii rasiste și xenofobe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...