Doi români, plătiți de o franțuzoaică să-i calce soțul cu mașina

O educatoare din Franța de 38 de ani ar fi plătit doi tineri români cu 4.000 de euro pentru ca să-i cakce soţul cu mașinai. Cei doi români și femeia au fost puși sub acuzare, vineri seara, la tribunalul din Meaux (Seine-et-Marne), pentru tentativă de omor calificat, relatează Le Parisien.

Cazul a avut loc în seara zilei de miercuri, 15 martie, când victima se întorcea acasă. Acesta ridica din cutia poștală corespondența, iar în acel moment un BMW Seria 3 a intrat cu viteză în el. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, nu a reușit să se ferească la timp şi a fost  rănit la picioare și la bazin.

Tot atunci, din mașină a ieşit un tip cu o rangă în mână, care i-a aplicat două lovituri: una la umăr, cealaltă la un picior. Bărbatul, care a ajuns la spital, ca printr-o minune a scăpat cu viaţă.

Pentru că maşina rămăsese blocată într-un zid, cei doi agresori au luat-o la fugă pe jos.

În timpul anchetei, poliția a stablit că mașina BMW nu fusese furată, dar avea plăcuțe false de înmatriculare. Jandarmii au găsit indicii care i-au dus până la cel mai tânăr dintre cei doi români.

Ce nu reușeau să-și dea seama anchetatorii era care ar fi legătura între presupușii agresori și victimă. Tot telefoanele i-au lămurit. Datele i-au condus către un posibil comanditar – soția victimei.

Cei doi suspecți au fost ridicați joi, la 6.00 dimineața, unul la Meaux, celălalt la Corbeil-Essonnes. Au fost plasați în arest. Femeia a fost reținută în același timp la Seine-et-Marne.

Ea le-ar fi dat 4.000 de euro românilor, ca să-l aranjeze pe soț. Dar deocamdată oamenii legii nu au stabilit din ce cauză.

Femeia, educatoare, s-a despărțit de el și îi întâlnise pe cei doi români în cadrul activităților sale didactice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.