Angela Merkel și-a exprimat susținerea pentru Emmanuel Macron în Franța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat susținerea față de Emmanuel Macron, care candidează la alegerile prezidențiale din Franța, apreciind că va fi un președinte „puternic”, relatează Reuters.

„Nu am cea mai mică îndoială că Emmanuel Macron, dacă va fi ales, ceea ce doresc, va fi un președinte puternic”, declară șefa Guvernului german într-un interviu acordat grupului de presă Redaktions Netzwerk Deutschland (RND). Răspunzând unei întrebări în acest sens, cancelarul apreciază „perfect ridicol” să te gândești că fostul ministru al Economiei, pe care l-a primit la jumătatea lui martie la Berlin, ar putea să fie perceput ca un „canis al Germaniei”.

Într-un interviu acordat pentru vineri Reuters, secretarul său de stat însărcinat cu Afaceri Europene, social-democratul Michael Roth, a avertizat împotriva riscului unei susțineri prea apăsate a Berlinului față de Emmanuel Macron. „Nu trebuie să dăm impresia că elitele germane sunt în favoarea unui candidat la președinție care corespunde în principal intereselor Germaniei”, a spus el.

Angela Merkel consideră, de asemenea, că așa cum luptă ea pentru interesele germane, Emmanuel Macron va lupta la fel pentru interesele franceze, în cazul în care va fi ales în Franța. Însă, în interesul ambelor țări, continuă ea, cuplul franco-german și Uniunea Europeană sunt indispensabile.

Cancelarul, care candidează pentru al patrulea mandat în alegerile legislative de la 24 septembrie, refuză să se pronunțe în legătură cu felul cum vor arăta relațiile dintre Berlin și Paris în cazul alegerii lui Emmanuel Macron în Franța. „Vom vedea. Nu pot să prezic care vor fi discuțiile noastre viitoare cu viitorul președinte francez”, a spus ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...