80 % din străzile capitalei au fost curățate

După trei zile de mobilizare generală la cărăţenie, peste 200 de străzi sau 80 % din străzile capitalei au fost deja curățate. La lucrările de curățare au participat 1225 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, 556 ostași ai Armatei Naționale, peste 1000 lucrători ai municipalității și 1055 de persoane voluntare.

Pentru ca orașul să fie impecabil angajații MAI vor lucra și duminica. Peste 150 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne  dintre care salvatori, pompieri, polițiști și carabinieri vor lucra pentru curățarea orașului.

Ofițerii și subofițerii ministerului vor acționa în zonele unde copacii și crengile arborilor mai prezintă pericol, iar intervenția oamenilor civili ar putea fi riscantă.

Ieri, la lucrările de curățare au fost antrenate 132 autobasculante care au reușit pe parcursul zilei de astăzi să efectueze 1062 curse de evacuare a deșeurilor și crengilor.

Un volum de lucru impunător a fost efectuat la salubrizarea terenurilor din preajma spitalelor, școlilor și grădinițelor. Conform informațiilor operative toate căile de acces față de aceste instituții au fost eliberate.

De notat că,  în municipiul Chişinău, ninsorile abundente din 20-21 aprilie au provocat pagube estimate la 50 – 70 milioane de lei  iar cifra încă ar mai putea creşte.

S-au prăbuşit peste 10 mii de arbori şi 130 piloni, 1.100 fire au fost rupte, 150 defecțiuni la Regia Transport Electric, peste 200 de mașini au fost avariate, iar 100 de locuințe au rămas fără gaz.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.