Trump a sărbătorit 100 de zile de mandat departe de Casa Albă, la un miting în stil electoral

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Donald Trump a preferat sa plece din Casa Albă pentru a sărbători încheierea primelor 100 de zile ca președinte al SUA cu suporterii săi la un miting în stilul celor din campania electorală, el lăudându-și realizările de până acum și atacându-și criticii, scrie Reuters.

Trump a spus mulțimii adunate în Pennsylvania că abia a început să se țină de promisiunile de campanie. El a atacat în mod repetat presa “incompetentă și necinstită”, spunând că nu prezintă adevărul în privința realizărilor echipei sale.

“Administrația mea a făcut treabă în fiecare zi pentru măreții cetățeni ai țării noastre. Îndeplinim promisiune după promisiune și, sincer, oamenii sunt foarte mulțumiți de asta”, a spus Trump în orașul Harrisburg din Pennsylvania.

Mitingul a avut loc în aceeași zi cu un marș al activiștilor contra schimbărilor climatice în care mii de protestatari au înconjurat Casa Alba și a coincis și cu Cina Corespondenților la Casa Albă ce a avut loc în Washington.

Trump și echipa sa au decis să nu participe la eveniment din cauza tratamentului incorect la care este supus de media. Trump a spus că este fericit că este departe de “mlaștina din Washington”.

“În acest moment, o mare mulțime de actori la Hollywood și media din Washington se consolează unii pe alții într-o sală de hotel în capitala țării noastre”, a spus Trump în timp ce din audiență se auzeau huiduieli. “Este treaba presei să fie cinstita și să spună adevărul, presa merită o foarte, foarte mică notă de picat”, a adăugat el.

Trump a prezentat și ceea ce el a spus că ar fi primele sale realizări importante, inclusiv confirmarea cu succes a judecătorului Neil Gorsuch la Curtea Supremă și renunțarea la multe reglementări de mediu și de business.

El a menționat și faptul că a aprobat conductele Keystone XL și Dakota Access, că a anulat un act comercial cu Asia și că a întărit măsuri de securitate ce a dus la o scădere abruptă a trecerilor ilegale peste frontiera de sud”.

„Lumea a înțeles mesajul: dacă încerci sa intri ilegal în Statele Unite, vei fi prins, reținut, deportat sau încarcerat”, a afirmat președintele SUA.

El a minimizat faptul că nu a reușit să obțină victorii legislative importante în privința promisiunilor de campanie, cum ar fi abrogarea și înlocuirea programului de sănătate și construcția unui zid la frontiera cu Mexic. Trump a dat vina pe democrați pentru eșecurile legislative de până acum și a spus că până la urma se va
ține de toate promisiunile.

„Vom construi zidul, oameni buni, nu vă faceți griji”, a promis liderul de la Casa Albă.

Trump a spus că a renunțat la promisiunea ca va introduce China în rândul manipulatorilor de valute pentru că-i vrea ajutorul în a ține sub control programul nuclear și de rachete al Coreii de Nord. El a adăugat că toate opțiunile sunt deschise dacă Phenianul continuă programul nuclear.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...