7 alimente care te ajută să te simţi mai bine după ce faci excese de mâncare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Cui pe cui se scoate” zice o vorba din popor, iar regula se aplică și atunci când mănânci prea mult la o masă în familie sau la o petrecere. Indigestiile și durerile de stomac sunt la fel de rele ca o mahmureală, dar le poți trata fără pastile, ci doar cu ingrediente pe care le ai prin frigider și cămară.

Citeşte şi: 10 remedii anti-mahmureală care nu dau greş

Când simți că stomacul tău a trăit cea mai cumplită experiență culinară, tratează-te cu:

Banane – pentru că sunt alimente ușor de digerat, care nu vor forța stomacul să lucreze și mai mult după masa copioasă servită cu o seară înainte. Pentru că sunt bogate în potasiu și fibre solubile, bananele ajută sistemul digestiv să funcționeze normal.

Suc de portocale – pentru că indigestia este cauzată uneori de lipsa de aciditate din stomac, iar acizii naturali din portocale pot fi remediul potrivit. Dacă alegi această soluție, bea suc de portocale înainte să mănânci și nu îl combina cu carbohidrați pentru că poate duce la apariția gazelor și la și mai mult disconfort.

Condimente – deși nu te simți în stare să tolerezi arome tari atunci când te supără stomacul, alimentele sau mâncărurile picante te pot ajuta. Chimionul este indicat pentru că stimulează secreția de bilă, care ajută digestia.

Citeşte şi: Remedii naturale pentru detoxifierea ficatului

Renunță la sare și alimente sărate

Dacă nu poți renunța la pofta unei gustări crocante, rezumă-te la migdale coapte nesărate sau popcorn pregătit de tine.

Orez – pentru că este un aliment blând pentru stomac și are puține fibre, ceea ce îl face ușor de digerat. La fel ca o felie de pâine prăjită sau o porție de cartofi fierți, nu va irita stomacul sensibilizat de ospețele anterioare.

Oțet de mere – este indicat pentru a îmbunătăți digestia și pentru a ameliora crampele. Încearcă un remediu făcut dintr-o lingură oțet de mere și o lingură de miere dizolvate într-un pahar cu apă.

Ceai de mentă – îți va face bine dacă ai stări de greață, crampe sau ești balonat. Această plantă calmează mușchii stomacului și ajută ficatul să secrete bilă, de care organismul are nevoie pentru a digera grăsimi.

Citeşte şi: (STUDIU) 10 remedii pentru a scăpa de problemele cu stomacul


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...