Usatîi, despre plecarea Lilianei Palihovici din Parlament: În așa mod, Plahotniuc rezolvă problemele de consolidare a puterii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că liberal-democrata Liliana Palihovici a depus mandatul de deputat în contextul presiunilor întreprinse de oligarhul Vladimir Plahotniuc asupra parlamentarilor care nu vor să adere la PDM.

„Vicespeaker-ul Liliana Palihovici a anunţat că pleacă din Parlament. Ce surpriză…Despre asta eu am vorbit acum o lună: liberal-democraţii care nu au vrut să adere la PDM, foarte convingător „li s-a cerut” să părăsească Parlamentul. Am numit atunci şi familia Palihovici. În aşa mod, Vlad Plahotniuc rezolvă problemele actuale de consolidare a puterii, iar după schimbarea sistemului electoral în unul mixt îi va fi mai uşor şi mai puţin costisitor să facă acest lucru. Ruşine celor care susţin aceste schimbări şi o astfel de „politică”, jucându-se cu oligarhul în jocuri de culise”, a menţionat Renato Usatîi într-o postare pe Facebook.

Citește și: (VIDEO) Discursul emoționant al Lilianei Palihovici, în Parlament: „Democraţia a picat testul”

Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, vicepreşedinte al PLDM a anunţat vineri de la tribuna Parlamentului că demisionează din funcţia de deputat. Aceasta a menţionat că politica în Republica Moldova nu are principii, ci doar interese înguste, iar demagogia a fost ridicată la rang de religie în Parlament.

„Democraţia a picat testul”, a spus Liliana Palihovici, declarându-şi dezamăgirea faţă de cum au evoluat lucrurile în Republica Moldova.

Înainte de a anunța decizia, aceasta și-a argumentat poziția, dar și și-a cerut scuze în fața alegătorilor pentru faptul că Partidul Liberal Democrat nu a reușit să îndeplinească acele angajamente pe care și le-a asumat. „Cu 23 de mandate ai o putere politică mai mare, decât cu 6-7 câți au rămas”, a spus Palihovici.

„Nu închid cartea. Schimb pagina și încep o nouă filă în viața mea”, și-a încheiat discursul Liliana Palihovici cu câteva lacrimi în ochi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...