Atenționare de călătorie Belgia – perturbații în circulația liniilor de tren și metrou din Bruxelles

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atenționare pentru cetățenii care tranzitează sau se află pe teritoriul Regatului Belgiei. În perioada 29 aprilie – 1 mai 2017, conform anunțurilor transmise de Infrabel (instituția belgiană responsabilă de infrastructura), se vor desfășura lucrări de amploare între gara Bruxelles-Midi și Bruxelles-Nord. Aceste lucrări vor permite instalarea unei tehnologii de semnalizare informatizată total și vor contribui la creșterea securității călătorilor. În cele trei zile de întrerupere a circulației se vor efectua și testele de securitate necesare.

Ansamblul circulației trenurilor va fi întrerupt între gările Bruxelles-Midi și Bruxelles-Nord. Gara Bruxelles-Central va rămâne accesibilă cetățenilor numai pentru accesul la ghișee, magazine etc.

Societatea de transport feroviar (SNCB), în colaborare cu Infrabel, au luat o serie de măsuri pentru a limita la maximum impactul acestor lucrări asupra programului călătorilor. Astfel, au fost puse la dispoziția călătorilor trei trenuri pe oră (un IC și două trenuri navetă) care vor lega Bruxelles-Nord și Bruxelles-Midi, în cele două sensuri, via centura feroviară vest. Călătorii SNCB care se vor afla în Gara Bruxelles-Central vor avea posibilitatea să utilizeze gratuit rețeaua de transport public STIB pentru a se deplasa în centrul orașului. Biletele STIB vor fi distribuite în sălile gărilor bruxelleze, pe baza prezentării unui permis de transport SNCB valabil. Ghișeele din gara Bruxelles-Central vor rămâne operaționale.

De asemenea, în acest week-end se vor efectua lucrări și la linia de metrou 6 între stațiile Simonis și Belgica. Metroul va fi înlocuit de sâmbătă până luni pe acest traseu de autobuze, între stațiile Simonis și Roi Baudouin.

Totododată, autorităţile belgiene recomandă cetăţenilor interesaţi să obţină informaţii de actualitate privind condiţiile de transport, consultând paginile web ale operatorilor de transport public: SNCB (www.belgianrail.be), (www.letrain.be), STIB (www.stib-mivb.be), să solicite informații prin telefon sau de la personalul specializat aflat la dispoziţie în gară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...