Cine sunt persoanele de pe lista PLDM care în curând ar putea deveni deputați în Parlamentul Republicii Moldova

depucollage

Vineri, 28 aprilie 2017, în Parlamentul Republicii Moldova au avut loc câteva schimbări. Deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, a aderat la PDM, iar apoi Liliana Palihovici și-a depus mandatul de deputat. Aceste lucruri au micșorat partidul în Parlament, și au lăsat un loc gol pentru altă persoană de pe listă.

Astfel potrivit listei cu care a participat PLDM la alegerile din noiembrie 2014, în Parlament ar putea ajunge Nicolae Olaru, fost viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare și fost deputat PLDM.

Nicolae Olaru este vizat într-un dosar al procurorilor anticorupție carea vizează înstrăinarea a 30 de hectare de teren care aparțin Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din comuna Stăuceni.

În noiembrie 2016, 12 persoane, printre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost arestaţi în acest dosar. Aceştia sunt învinuiţi că, în cursul anului trecut, ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din com. Stăuceni. Potrivit datelor urmăririi penale, învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze. Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari cu diverse sume de bani. Ulterior pe acelaşi dosar a fost reţinut şi fostul ministru Eduard Grama.

Următorul în lista liberal-democraților este Sergiu Ceauș, fost secretar adjunct al Guvernului și fost vicepreședinte al raionului Criuleni.

olaru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente