Scandal într-un sat din Republica Moldova: Pietrișul destinat unui drum a fost dus la piața privată a primarului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți locuitori din satul Tocuz, raionul Căușeni, s-au mobilizat și au prevenit, la finele anului trecut, un eventual furt al câtorva tone de pietriș care au fost aduse în sat pentru repararea unui drum din localitate. În loc să ajungă pe drumul care leagă raionul Căușeni de satul Tocuz, acesta a fost dus la piața privată a primarului, iar ulterior la cimitir.

„Prins în flagrant delict, primarul a găsit rapid o ieșire din situație și a scăpat de dosarul penal. Acesta a încheiat un contract cu SA „Drumuri Căușeni” și a cumpărat pietrișul din banii Primăriei pentru a face o cărare la cimitirul din Tocuz”, relevă un articol pentru Buletinul Informativ „Bugete fără secrete”.

Consiliul raional Căușeni a alocat, în anul 2016, peste 600 de mii de lei pentru reparația a doi kilometri de drum la intrarea în satul Tocuz. Atunci când lucrările erau în toi, camioanele veneau de la raion pline ochi cu pietriș și îl depozitau în centrul satului. Un camion, însă, a oprit într-o zi la „piața primarului” din sat și a descărcat acolo peste zece tone de pietriș.

„Văzând acest lucru, un grup de locuitori ai satului Tocuz au dat alarma: au chemat poliția și responsabilii din raion. Președintele raionului Căușeni de atunci, Ion Ciontoloi, a spus clar că pietrișul era destinat pentru reparația drumului și acolo trebuie să ajungă, iar oamenii legii au anunțat că au pornit un dosar penal”, mai scrie sursa citată.

„În timp ce unii laudă primarul că a făcut o cărare în cimitir cu pietrișul buclucaș, alții ironizează „proiectul” primarului. „Da, în cele din urmă, primarul a dus pietrișul la cimitir. A făcut-o de nevoie, după ce a fost prins că a vrut să-l fure și a găsit repede o ieșire din situație”, spune o locuitoare a satului, pentru sursa citată.

„Potrivit primarului Alexandru Țurcan, cei de la SA „Drumuri Căușeni” au decis să-l depoziteze „la piața unei rude de-ale mele”, pentru că nu mai încăpea în centru. Primarul a adăugat că pietrișul nu a fost dus inițial la cimitir, „fiindcă era glod și mașinile nu se puteau ridica”, este menționat în buletinul „Bugete fără secrete”.

Inga Petrov, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Căușeni, a spus că dosarul penal deschis în acest caz a fost transmis procurorilor din Căușeni, care, printr-o ordonanță semnată pe 9 ianuarie 2017, au decis neînceperea urmăririi penale pe cazul tentativei de furt al pietrișului de la Tocuz.

Articolul integral poate fi citit AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...