Experți: PD a pus în mișcare mașina de distrus partide. Ruinează PL ca să pună în loc pe altcineva

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În contextul perchezițiilor și reținerilor din ultima perioadă, tot mai mulți experți se întreabă de ce ofițerii anticorupție au acționat anume acum, când, de fapt, despre neregulile de la Ministerul Transporturilor se știa de mult timp. Aleși ai poporului dar și specialiști din alte domenii spun că, Partidul Democrat, prin intermediul Centrului Național Anticorupție, vrea să distrugă Partidul Liberal, să-l desființeze, iar în loc să plaseze alte formațiuni.

„Astăzi poliția, de fapt, ocrotește și apără lumea interlopă, lumea criminală, s-a mers pe acapararea tuturor instituțiilor statului”, a comentat situația la ora actuală deputatul în primul Parlament, Valentin Dolganiuc, la emisiunea „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Dolganiuc se întreabă de ce ofițerii CNA au acționat abia acum.

„Au existat materiale, filmări, se știe cine și cât a furat. Întrebarea e de ce acum? De Chirinciuc se știa de anul trecut. De ce abia acum? Scopul e distrugerea Partidului Liberal de care nu mai are nevoie. S-a adeverit și acea premoniție a domnului Filat”, a spus Dolganiuc referindu-se la ziua în care a fost reținut fostul premier Vladimir Filat și în care a declarat că Partidul Democrat are pregătite sute de dosare pe membrii PL.

Și jurnalistul Vitalie Călugăreanu menționează că sunt dubioase acțiunile CNA.

„Tot ce se întâmplă cu PL, denotă faptul că oligarhul și-a pus în mișcare mașina de distrus partide. Pe cine vrea să pună în loc este greu să ne dăm seama, de fapt. Atunci când justiția se trezește în funcție de interesele politice care dau anumite indicații este periculos pentru țară. Există riscul ca toată mașinăria de administrare a statului să alunece spre un tărâm de unde nu te mai întorci. În mare parte a alunecat. Să vedem dacă îi va reuși lui Plahotniuc acest plan de distrugere a PL și să pună pe această filieră un partid unionist ori pe dreapta partidul lui Leancă, care să vorbească despre integrare europeană”, a spus Călugăreanu.

Deputatul PSRM, Grigore Novac este de părere că, mai degrabă, locul PL-ului ar putea fi ocupat de formațiunea condusă de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

„Eu cred că se mizează pe un nou proiect, a ministrului Șalaru. Cu siguranță este pentru ce de reținut unii funcționari. Nu cred că aceasta este o luptă cu corupția. Lupta cu corupția e când se acționează imediat. Ori noi avem tot felul de instituții care monitorizează dar tac. Chiar în cazul domnului Chirinciuc, noi ce, ne-am trezit dimineață și ne-am dat seama că mâinile lui sunt murdare?”, a concluzionat Novac.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...