Autoritățile separatiste „s-au plâns” la Moscova de instalarea punctul de control Cuciurgan-Pervomaisk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a avut o întrevedere, la Moscova, cu viceministrul rus de Externe Grigori Karasin. Cei doi au discutat despre postul comun moldo-ucrainean Cuciurgan-Pervomaisk, dar și despre negocierile în formatul 5+2, care, potrivit oficialului rus ar fi „tergiversate intenționat” de partea moldovenească.

„Au fost atinse mai multe subiecte, ceea ce ține de soluționarea conflictului transnistrean, organizarea unei întâlniri în formatul 5+2. S-a vorbit și despre urmprile serioase pe care le poate aduce după sine crearea unui punct de control comun moldo-ucrainean Pervomaisk-Cuciurgan”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Totodată, a fost remarcat faptul că deși liderul transnistrean Krasnoselski și președintele Dodon au părut să fi discutat constructiv în lunile ianuarie și martie, când au avut întrevederi, „bunele intenții” nu se prea observă deocamdată și nu sunt întărite cu fapte.

„Partea rusească și-a exprimat indignarea în legătura cu tergiversarea artificială a negocierilor în formatul 5+2. Ambele părți au menționat că o asemenea întrunire este absolut necesară pentru a întări anumite angajamente”, se mai arată în comunicat.

Oficialii ruși mai anunță că în timpul apropiat, la Chișinău și Tiraspol va veni, într-o vizită de lucru, ambasadorul pentru misiuni speciale Serghei Gubarev.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...