Ghimpu admite anumite decizii dacă se va dovedi că „mâna coaliției” e implicată în reținerea lui Chirinciuc și Grozavu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc după ultimele rețineri ale membrilor formațiunii pe care o conduce, dar se întâlnește la modul general pentru că e președinte de partid. Asta declară liberalul Mihai Ghimpu evoluțiile din ultimele zile când mai mulți fruntași liberali au fost reținuți de CNA în diferite dosare de corupție, dar și zvonul precum că în seara zilei de joi, Vlad Plahotniuc ar fi vizitat sediul PL. Totuși, există un anumit semn de întrebare în cazul reținerii lui Iurie Chirinciuc și a lui Nistor Grozavu, spune Mihai Ghimpu.

Prezent la emisiunea „În Profunzime” de la Pro TV și întrebat dacă s-a văzut cu președintele Partidului Democrat, Mihai Ghimpu a răspuns cu o altă întrebare: „De ce să mă văd?! Nu l-a reținut Plahotniuc sau Ghimpu. Noi nu avem de unde să ne amestecăm în Justiție, ea e putere separată. Clasa politică nu poate să se amestece în Justiție”, a opinat liberalul. La fel cu o întrebare a răspuns și la întrebarea dacă l-a sunat pe acesta. „Da de ce să-l sun?! Noi o să avem coaliție și o să vedem acolo, dar de ce să-l sun?! Ce să-i spun?! Eu vreau o Justiție corectă și cu adevărat, tot ceea ce s-a spus, să fie probat. Dacă se va proba, Chirinciuc trebuie să poarte răspundere”, a mai spus Ghimpu.

„Dar pentru ce să mă întâlnesc, noi am avut ședința biroului unde am discutat ce s-a întâmplat. Domn Plahotniuc nu este membru al biroului. Nu! Ați văzut? Ia arătați”, a menționat repetat Ghimpu.

Acesta a mai menționat că coaliția de guvernare există și în continuare, iar cu reținerile din ultima oră urmează să vadă. „Dacă noi o să constatăm, o să găsim argumente că e mâna coaliției sau a cuiva din coaliție o să vedem ce facem mai departe. Dar sunt două lucruri asumarea răspunderii față de ziua de azi și de mâine și ancheta. Sunt două lucruri diferite. Eu nu pot să pun ancheta, care încă nu este probată, mai presus de interesele cetățenilor. Mă documentez și pe urmă, credeți-mă, o să vă spun. Dacă e în interiorul coaliției sau în afara coaliției”, a promis președintele liberal.

Întrebat când s-a văzut ultima dată cu președintele PD, Mihai Ghimpu a spus că „marți sau miercuri, îndată după blajini”. „Eu cu toată lumea discut. Și cu domnul Plahotniuc discut, fiindcă ne întâlnim la coaliție și în afară de aceasta mai discutăm că e președinte [de partid] acum, nu mai este coordonator cum a fost înainte. Acum gata. El e președintele PD-ului, eu sunt președintele PL-ului. Două partide care și-au asumat actul guvernării”.

Totuși, a recunoscut președintele liberal, există un semn de întrebare în privința reținerii ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, și a viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu. „Dacă toate aceste dosare, probe pe care spun că le au mai demult, de ce totul ca ninsoarea asta care a venit peste noi pe 20-21 [aprilie], dintr-o dată toate? În două zile! Iată aici miroase. Are un iz care trebuie să ne clarificăm noi al cui e mirosul ăsta și de unde vine el. O lovitură! Și unul e ministru PL și altul PL”, a conchis Mihai Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...