Ghimpu așteaptă să fie convins cu „argumente” de către Plahotniuc pentru a susține uninominalul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu exclude posibilitatea de a vota proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral în unul uninominal. Totuși, acesta spune că așteaptă de la liderul Partidului Democrat (PD) Vladimir Plahotniuc să fie convins cu „argumente” și „probe” pentru a susține acest proiect.

Liderul liberalilor admite că, din cauza poziției pe care o are față de votul uninominal colegii săi au de suferit. Deși spune că nu va vota pentru proiectul democraților de a trece la sistemul electoral uninominal, Ghimpu așteaptă de la Plahotniuc „argumente” și „probe” pentru a fi convins. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul PL în cadrul unei emisiuni de la PRO TV.

„Am avut discuții (cu Plahotniuc – n.r.) și i-am spus că noi avem o poziție. Eu nu dansez, după cum cântă alții. Plahotniuc a spus că o să mai discutăm acest subiect. Să ne convingă cu dovezi și argumente”, a declarat Ghimpu.

Făcând referire la declarațiile deputatului liberal Lilian Carp, care a părăsit vineri majoritatea parlamentară, declarând că deputații care fac parte din aceasta se află sub „mașina de tocat a lui Plahotniuc”, Ghimpu a declarat că este lider de partid și nu se avântă în a face și el asemenea declarații.

„E punctul lui de vedere. Lilian Carp e deputat, eu sunt președinte de partid, care mi-am asumat depășirea situații din țară. Eu sunt lider de partid și nu vreau să arunc cu declarații. Nu vreau să aduc țara la situația precedentă. Cu ce să probez? Cu bănuieli? Eu știu ce gândiți. Mulți vorbesc că sunt rău sau bun, dar asta e părerea unor cetățeni”, a declarat liberalul.

Totodată, acesta a spus că nu va aduce acuzații la adresa nimănui până nu se va „clarifica” cine vânează Partidul Liberal. „Ne vânează, dar vreau să văd cine a organizat această vânătoare. Vreau să mă clarific dacă e vânătoare politică sau dacă e din partea unor „prieteni” apropiați”, a mai spus liberalul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...