Numărul autorizațiilor pentru construcții în Republica Moldova a crescut: Care zone sunt mai solicitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În primul trimestru al acestui an, s-au eliberat 778 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în creștere cu 8,7% faţă de aceeași perioadă a anului 2016, arată datele Biroului Național de Statistică.

Distribuţia după mediul de rezidenţă arată, că din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 419 autorizaţii sau cu 19% mai mult față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent, iar în mediul rural au fost eliberate 359 autorizații sau cu 1,4% mai puțin față de ianuarie-martie 2016.

Potrivit BNS, distribuția în profil regional evidențiază o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale în următoarele regiuni de dezvoltare: municipiul Chișinău (cu 53 unități), Nord (cu 12 unități), Centru (cu 7 unități), UTA Găgăuzia (cu o unitate).

Pentru clădirile nerezidenţiale, în primul trimestru a acestui an s-au înregistrat scăderi în municipiul Chișinău (cu 31 unități), regiunea de dezvoltare Nord (cu 11 unități) și în regiunea de dezvoltare Sud (cu 6 unități). Creşteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Centru (cu 25 unități) şi în UTA Găgăuzia (cu 14 unități).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...