(VIDEO) Corina Fusu: Copiii din grădinițe vor mânca banane și portocale, când vom deveni o țară mai bogată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Copiii din grădinițe vor mânca banane și portocale, când vom deveni o țară mai bogată. Asta a declarat ministra Educației, Corina Fusu, în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, în timpul dezbaterilor privind moțiunea simplă de cenzură înaintată de către socialiști.

Întrebată despre alimentarea copiilor în grădinițe, Fusu a spus că în moțiunea înaintată de socialiști nu se regăsește acest subiect și că nu va răspunde la întrebare. De asemenea, Fusu nu a dorit să răspundă nici la subiectul privind vacanțele elevilor. „Am venit în Parlament pentru a rezolva probleme. Adresa mea de email este [email protected]”, a fost replica ministrei pentru deputatul socialist Radu Mudreac.

„La noi 83 la sută dintre copii merg la grădiniță. Că-i hrănim mai sărăcuț e drept, o să-i hrănim cu banane și portocale când o sa fim mai bogați”, a fost replica ministrei fiind întrebată despre alimentația proastă din școli și grădinițe.

În context, ministrul socialist a întrebat-o pe ministră și despre vacanțele copiilor. „Cum vă închipuiți 42 de zile, părinții sunt la serviciu, ce să facă pe perioada asta părinții?”, a declarat deputatul.

„Nu putem trimite în concediu educatorii pe rând pentru că nu avem bucătari, facem un orar glisant, pe 2-3 săptămâni. Nu închidem iarna grădinițele. (…) Am venit în Parlament pentru a rezolva probleme. Adresa mea de email este [email protected]”, a conchis ministra Educației.

Totodată, deputata libera-democrată Maria Ceobanu i-a atras atenția ministrei că este „o catastrofă pentru educație”. Dezbaterile pa marginea moțiunii nu au durat mai mult de o oră.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...