Loturi impunătoare de armament și muniții, depistate în apropierea Zonei de Securitate din Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Câteva loturi impunătoare de armament și muniții păstrate ilegal au fost depistate în apropierea Zonei de Securitate din Transnistria. Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) raportând ceste cazuri oamenilor legii.

Delegația Republicii Moldova în CUC a venit, în cadrul ședinței din 27 aprilie, cu iniţiativa de a include pe agenda şedinţei subiectul cu privire la „asigurarea transparenței militare totale în Zona de Securitate (ZS) în corespundere cu prevederile Acordului din 1992”. În urma unor schimburi de opinii s-a conchis asupra necesităţii efectuării unor consultări şi de a continua abordarea subiectului la ședința următoare a CUC.

De asemenea, membrii CUC au audiat și aprobat raportul săptămânal privind situaţia din Zona de Securitate.

„Reieşind din faptul că a fost creată situaţie de pericol pentru securitatea publică, viaţa și sănătatea oamenilor şi bunurilor acestora, membrii CUC au difuzat o adresare către populație prin care au solicitat predarea benevolă a armamentului și munițiilor”, anunță membrii CUC.

Alte subiecte, precum examinarea situaţiei posturilor, amplasate neautorizat în Zona de Securitate, identificarea mecanismului viabil de menţinere a ordinii de drept, incidentul din 05 decembrie 2012 în Sectorul Sud al Zonei de Securitate legat de instalarea nelegitimă a aşa-numitului post de control lângă trecerea cu bac-ul, în apropierea localităţii Slobozia, situaţia postului ilegal din vecinătatea localităţii Zagornoie, au fost transferate pentru discuţii la următoarele ședințe ale CUC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...